ÜLKEN, TÜRKİYE PATENT VE MARKA VEKİLLERİ MECLİS TOPLANTISINA KATILDI 27.05.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi; Meclis Başkanı Kemal Yamankaradeniz başkanlığında; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken’in katılımıyla bir araya geldi.​ Toplantıda; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN tarafından Meclis faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu. Daha sonra, TOBB Sektörler ve Girişimcilik Dairesi Başkanı A. Saygın Baban, 20 Nisan 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Karar” ile “Hizmet İhracatının Tanımlanması, Sınıflandırılması ve Desteklenmesi Hakkında Karar”’a ilişkin bilgilendirme yaptı. Meclis Üyeleri, fikri ve sınai haklar alanında sağlanan teşvik ve destekleri istişare etti. İlerleyen gündem maddesinde hazırlanmakta olan sektör raporu Meclis Üyeleri tarafından değerlendirildi. TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi ile yapılmakta olan işbirliklerinin istişare edildiği toplantı, patent ve marka vekilliği mesleğinin tanıtımı konusunda yürütülmesi planlanan sosyal medya faaliyetlerinin masaya yatırılması ile son buldu.