ÜLKEN, TÜRKİYE TEKNİK MÜŞAVİRLİK MECLİS TOPLANTISI’NDA 13.04.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Teknik Müşavirlik Meclisi; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’in katılımıyla, Meclis Başkanı H.İrfan AKER başkanlığında, Başkan Yardımcısı Ali Kerim ORHON ve Meclis Üyelerinin katılımı ile sektörün güncel konularını istişare etmek üzere TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.​

Seçimden sonra yapılan ilk toplantıda; Meclis, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) Genel Müdür Yardımcısı Ahmet SAĞLAM ve Devlet Su İşleri (DSİ) Proje ve İnşaat Daire Başkan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk AKBULUT’u ağırladı.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN yaptığı açılış konuşmasında; meclisin başkanlık divanının oluşturulduğu ilk toplantısının hemen akabinde hızlıca çalışmaya başlamasını hayranlıkla izlediğini, meclisin güncel çalışma konuları arasında yer alan Fiyat Farkı Alacakları gibi önemli bir konuda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Kamu İhale Kurumu’na görüş hazırladığını belirtti. ÜLKEN, bu toplantıda da teknik müşavirlik firmalarının DSİ ve KGM ile yaşadıkları sektör sorunlarını istişare etmek için toplanıldığını, kamuyu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Meclis Başkanı H.İrfan AKER de Fiyat Farkı Kararnamesinin mevcut hali ile sektörün beklentilerini tam olarak karşılamadığını, yeniden Kamu İhale Kurumu nezdinde bir girişimde bulunulması gerektiğini belirterek Başkanlık Divanı olarak yaptıkları çalışmayı Meclis Üyeleri ile paylaştı. Bu konuda başkanlık divanı tarafından detaylı olarak hazırlanan çalışmayı meclis onayına sundu.  Meclis fiyat farkı konusunda yapılan bu çalışmanın Kamu İhale Kurumuna ivedilikle gönderilmesini karara bağladı. DSİ ve KGM özelinde yaşanan sıkıntıların kamu yetkililerine Meclis tarafından sunulduğu toplantıda, DSİ ve KGM yetkilileri, yaptıkları konuşmalarda sektörle bir arada olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Söz konusu taleplerin yazılı olarak bildirilmesinin sorunların çözümünde kamuya rehber olacağı, kamu-özel sektör işbirliğinin sektörün gelişimi ve kamunun verimli iş yapması anlamında önem arz ettiğinin altı çizildi.