DÜĞÜN SEZONU ÖNCESİ MOBİLYA SEKTÖRÜNDEN UYARI: TESLİMATLAR GECİKEBİLİR 05.04.2022

Sayın Üyemiz,

Mobilya sektörü yetkililerinin değerlendirmeleri ve Odamız sektör komitesi çalışmaları neticesinde, Ukrayna'daki savaş ile birlikte mobilya sektöründe hammadde krizi baş gösterdiği ve savaşın mobilya üretimi için hammadde tedariğini zora soktuğu değerlendirildi. Sektör yetkilileri sektörde hem sunta ve MDF başta olmak üzere ürün bulmakta zorlandıklarını hem de yüksek fiyattan ödeme yapmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Önlem alınmadığı takdirde üretime ara verilebileceği dile getirilirken, düğün sezonu öncesi teslimatlarda gecikmelerin yaşanabileceği uyarısı yapıldı ve bu bağlamda mobilya ihtiyaçlarının önceden planlı şekilde alınması halinde doğacak sorunların ortadan kalkacağı belirtildi.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.