ÜLKEN: “ İNŞAAT SEKTÖRÜ, YARATMIŞ OLDUĞU İSTİHDAM VE KATMA DEĞER İLE ÜLKEMİZ EKONOMİSİNİN LOKOMOTİFİ KONUMUNDADIR” 26.03.2022

Aydın Ticaret Odası’nın inşaat faaliyetinden kayıtlı 284 Üyesi, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen, yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojilerine yönelik düzenlenen Turkeybuild İstanbul 2022 - 44.Yapı Fuarı’na katılım sağladı. Ulaşım ve konaklamanın AYTO tarafından karşılandığı fuar organizasyonu ile AYTO Üyeleri, sektörlerine yönelik kaba yapı, bitirme işleri, tesisat, elektrik-elektronik, bina donanımı, mutfak-banyo, çevre düzenleme olmak üzere ürün ve hizmetleri inceleme ve istişare etme fırsatı buldu.

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN “ İnşaat sektörü, sanayi ve hizmet sektörü başta olmak üzere yan sektörleri harekete geçirmesi itibariyle yaratmış olduğu istihdam ve katma değer ile ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konumunda. AYTO olarak tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de pandemi döneminde ve sonrasında ortaya çıkan sorunları Üyelerimizi, sektör komitelerimizi dinleyerek raporluyoruz ve ilgili mercilere iletiyoruz fakat sorun ve talepleri ele almanın yanı sıra çağın gerektirdiği yenilikleri takip ederek bilgi ve paylaşımların Üyelerimize ulaştırılmasına son derece önem veriyoruz. Bu bağlamda, fuarlar Üyelerimiz için yeni iş bağlantıları kurmaları için istişare ortamları oluşturuyor ve Üyelerimizin fuardan edindikleri yeni uygulamalar, ürün çeşitleri hakkındaki bilgi ve görüşmeler neticesinde sektöre ve il ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz. ” dedi.