İYİ PARTİ’DEN AYTO’YA ZİYARET 17.03.2022

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit ÖZLALE, İYİ Parti Teknolojik Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit KARAKIŞ, İYİ Parti Aydın Kurucular  Kurulu Üyesi  Mehmet Ali ÇELİK, İYİ Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Nami DURU, İYİ Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Tuğçe CANPOLAT YILMAZ Aydın Ticaret Odası’na ziyarette bulundu.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN’in Aydın ili ve ekonomisi hakkında bir sunum gerçekleştirdiği toplantıya AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün EVRAN, AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M. Fatih ERKUL, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT,  Aydın Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı. ÜLKEN, sunumunda Aydın’da kişi başına düşen milli gelir, vergi analizlerinden Aydın’ın kamu yatırımlarından ne kadar yararlandığına dair birçok bilgilendirmede bulundu.

Toplantı sonunda ÜLKEN, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit ÖZLALE’ye Aydın ekonomisi ve AYTO olarak proje kapsamında fizibiliteleri çıkarılan Çıldır Havalimanı, Lojistik Merkezin kurulması ve Vakıf Üniversitesi raporlarını sundu. Söz konusu raporların Aydın’ın ihtiyaçlarının ve kamu yatırımlarından beklentisinin fotoğrafı niteliğinde olduğunu dile getiren ÜLKEN, yüksek hızlı tren, havaalanı, fuar alanı yatırımlarının Aydın’a yapılmasının ve TEKNOKENT’in işlevselliğinin artırılmasının Aydın’ın kalkınması için elzem yatırımlar olduğunu belirtti.

Toplantıda AYTO Meclis ve AYTO Yönetim Kurulu Üyeleri gıdadan enerjiye faaliyet gösterdikleri sektörlerde karşılaştıkları hammadde sıkıntısı, işveren üreten üzerindeki yükler, güneş enerjisi teşvikleri yetersiz kaldığı için güneş enerjisinden yeterince yararlanamama, teşviklerin şartlarının kapsayıcı olmaması gibi enerji sektörü, ulaşım sektörü sorunları gibi  birçok sorun ve buna yönelik çözüm önerilerini ele alarak AYTO Üyelerinin sesi oldular.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit ÖZLALE, AYTO tarafından hazırlanan raporların ve toplantıda dile getirilen sorun ve çözüm önerilerinin inceleneceğini dile getirerek teşekkürlerini iletti. Toplantı sonunda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit ÖZLALE’ye Efe Heykeli ve hediye takdiminde bulundu.