AYDIN EFELER TARIMA DAYALI İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TANITIM TOPLANTISI AYTO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ 14.03.2022

T.C. Aydın Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Efeler Ziraat Odası Başkanlığı’nın kurucu ortak olduğu Aydın Efeler Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sanayi Bölgesi Tanıtım Toplantısı AYTO M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Aydın Valisi Sayın Hüseyin AKSOY’un teşrifleriyle gerçekleştirilen toplantıya, Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa SAVAŞ, Ak Parti Aydın Milletvekili Metin YAVUZ, Ak Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet ERİM, Ak Parti Aydın Milletvekili Rıza POSACI, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Kurtca EKER, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi ÇONDUR, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Coşkun CERİT, Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet KENDİRLİOĞLU Aydın İli Oda ve Borsa Başkanları ve yetkilileri Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, AYTO Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri, kurum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, AYTO Üyeleri, basın mensupları ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, tanıtım videosunun izlenmesi ile devam etti.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, “ Yıllardır söylediğimiz bir kavram var, ben özellikle bugün dile getirmek istiyorum, kenti tamlananının önüne hangi tamlayanı koyarsanız Aydın ile bağdaşır. Aydın turizm, eğitim, enerji, ticaret, sanayi kentidir ve tabii ki tarım kenti dediğinizde de ülkenin en temel ihtiyaçlarını ve tarım üretiminin önemli bir kısmını karşılayan bir kentiz, ancak Aydın’da bazı eksiklerimiz var o eksiklerimizden biri de seracılık. Seracılığı jeotermal enerji kaynağı ile birleştirerek ve jeotermal enerjimizi temiz bir şekilde kullandığımız bir alana çevirerek bu çalışma çok daha kıymetli olur. Birlikte iş yapma kültürü yapma adına da bu proje çok önemli. Devlet ve Odalar olarak biz hep birlikte Aydın’ın bir eksiğini daha tamamlayalım diye yola çıktık. Dünyada üretebilirsiniz ancak ürettiğiniz ile katma değer oluşturmazsanız, ürettiğinizi beceremezseniz, ürettiğinizi cüzi rakamlar ile satarsınız. Biz üretmeyi de satmayı da biliyoruz, bu vesile ile sürecin en başından itibaren emeği geçen tüm paydaşlara, konu ile ilgilenen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. ”dedi.
Aydın Valisi Hüseyin AKSOY, proje ile ilgili olarak bilgilendirmede bulunduğu konuşmasında, “Ülkemizin gıda arz güvenliğinin ve fiyat istikrarının sağlanması hedefi doğrultusunda Valiliğimizce YİKOB bünyesinde başlatılan çalışmalara Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Ziraat Odamızla birlikte bir tüzel kişilik oluşturulmuştur. Özverili çalışmalarla ilimizde yapılan bu yatırımın ülkemizin ve ilimizin geleceği için büyük bir değere sahip olduğunu özellikle belirtmemiz gerekiyor. Ülkemizde kuruluş aşamasında olan 50 adet tarıma dayalı organize sanayi bölgesi var. Bunların hepsi farklı alanlarda ülkemizin geleceğine yön veren Organize Sanayi Bölgeleridir. Aydın Tarıma Dayalı Organize Sera Bölgemiz topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma ve yenilenebilir enerji kaynaklarıyla sağlanan modern sera ile en iyi tarım uygulamalarını hedeflemektedir. Organize Sanayi Bölgemiz Efeler ilçesi Kadıköy mevkiinde toplam 776 bin metrekare alana kuruludur. Bölgede 25 bin metrekareden oluşan 20 adet seraya sahip, 4 bin metrekareden oluşan 9 adet sanayi parseline sahiptir. Bölgemizdeki seralar ve sanayi parsellerinin ön satışları için bugün itibariyle başlayacaktır. Bundan sonra alacağımız ilk müracaatlardan sonra ilgili yönetim kurulumuz değerlendirmeleri yaparak kesin tahsisleri de süreç içerisinde değerlendirecektir. Organize Sanayi bölgemizde yıllık 10 bin ton yaş sebze ve meyve üretimi planlanmaktadır ve bin kişiye de istihdam sağlayacağı değerlendirilmektedir. Hepimizin de bildiği gibi organize sanayi bölgelerimizde bir takım avantajlar söz konusudur. Birçok konuda muafiyetler söz konusudur. OSB içinde yer alacak işletmelerimiz de bu muafiyetlerden yararlanacaklardır” ifadelerini kullandı” ifadelerine yer verdi.