TÜRKİYE PATENT VE MARKA VEKİLLERİ MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ 10.03.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi, Kemal YAMANKARADENİZ başkanlığında; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı  Hakan ÜLKEN’in katılımıyla yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi.​

Toplantıda; Meclis Başkanı Kemal YAMANKARADENİZ, Meclis Başkanlık Divanının Şubat ayındaki Türk Patent ve Marka Kurumu ziyareti hakkında Üyelere bilgi verdi. 

Toplantıda, 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumunun bir iştiraki olarak hizmete başlayan Türk Sınai Mülkiyet Değerleme, Mühendislik Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. ile yapılabilecek ortak etkinlikler masaya yatırıldı. Ayrıca, Ankara Ticaret Odası öncülüğünde 30-31 Mart 2022 tarihlerinde düzenlenecek olan Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi hakkında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu üyesi Ceren ANADOL bir sunum gerçekleştirdi. Meclis Üyelerinin iklim değişikliği kapsamında alınan patentlere ilişkin verebileceği katkılar istişare edildi.

Daha sonra, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi faaliyetleri hakkında kurumun Genel Müdürü Dr. Onur YÜKSEL tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca; Kurumlar Arası Tanıtım, Mevzuat ve Uluslararası Tanıtım Çalışma Grubu faaliyetleri ve ajandaları hakkında bilgi verildi.