“AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN” PLAKET TÖRENİ 09.03.2022

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında AYTO M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’nda “AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN” Plaket Töreni gerçekleştirildi. Aydın Ticaret Odası Akademik Danışmanı Doç.Dr. Atakan HATİPOĞLU’nun da katıldığı törende, AYTO’ya kayıtlı aktif iş hayatını sürdüren en eski tarihli gerçek ve tüzel kişi ortağı kadın iş insanı, AYTO’ya kayıtlı kurumlar ve gelir vergisinde en yüksek vergi ödeyenler arasına giren kadın iş insanları kategorilerinde düzenlenen ödül töreninde AYTO üyesi il ve ülke ekonomisine yön veren azimli, çalışkan, üretken kadın iş insanları teşekkür plaketi aldı.

Törende AYTO’ya kayıtlı aktif iş hayatını sürdüren en eski tarihli Kadın İş insanları olarak Odaya kayıt tarihine göre en erkenden başlayarak Sılam Medikal’in sahibi Sevgi YÜNCÜ, Sude Sigorta Acentalığı’nın sahibi Mebrule ÜNAL, Bircan Ticaret’in sahibi Ebru BİRCAN ve Nehir Grup Teknoloji firmasının sahibi Pınar ARTIRAN’a plaket takdim edildi. AYTO’ya kayıtlı aktif iş hayatını sürdüren en eski tarihli Şirket Ortağı Kadın İş insanları olarak Aydın Süt ve Süt Mamülleri Şirketinin Ortağı Nurten AYDIN, Aydın Medikal Tıbbi Ürünler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin Ortağı Nursel KENBERİ, Durak Optik Limited Şirketinin Ortağı Belkıs ÇONDUR ve AYTO’ya  kayıtlı ve kurumlar vergisinde en yüksek beyanda bulunan Kadın iş insanı Tarihi Sarıoğlu Lokantası 1953’ün sahibi Aycan SARIOĞLU’na plaket takdim edildi.

Törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN “Hepiniz hoş geldiniz, umarım önümüzdeki yıl artık pandemiden kurtulduğumuz bir yıl olur ve dopdolu bir salonda hep birlikte bir plaket töreni yaparız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün olduğu hafta itibariyle az önce belirtilen kategorilerde düzenlediğimiz törende siz kıymetli hanımefendilerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Kadının olduğu her platform, özellikle iş dünyası açısından bakıldığında ülke ekonomisine oldukça büyük bir katkı ve günümüzde bu konu henüz anlaşılamasa da ileride çok daha net anlaşılır ve kabul edilir bir konu olacak. Siz, bugün burada bu kategorilerde teşekkür plaketlerinizi alırken aslında bütün kadınlar adına aldığınızı, çabalayan ve emek veren bütün kadınların da umudu olduğunuzu, onları temsil ettiğinizi düşünerek sizlere takdim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Törende AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Belgin ÇEKMEN ALTAY’a da kadın çalışmalarını destekleyici çalışmalarından dolayı ödül takdim edildi. Tören sonunda, AYTO’DA KADIN, İŞ’TE KADIN videoları izleyicilere sunuldu.