ÜLKEN, ULUSLARARASI SİGORTACILIK FUARI VE KONGRESİ’NİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ 04.03.2022

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Antalya Belek’te düzenlenen Uluslararası Sigortacılık Fuarı ve Kongresi’nin açılışında yaptığı konuşmada, TOBB olarak sigortacılık sistemi ve sigortacılık sektöründeki üyelerinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini söyledi.

Dijitalleşme ve yeşil dönüşüm mutabakatı önümüzdeki sürecin dünyada en başat konuları olduğunu vurgulayan Ülken, bu süreçten sigortacılık sektörünün nasıl etkileneceğinden bahsederek, “Dijitalleşme ile acentelerin önüne geçilebilir mi? Hayır geçilemez. Burası Türkiye. Burada Türk insanının iş yapma kültürü, bireysel ilişki üzerine kurguludur. Acentenin yok sayıldığı, acentenin zayıflatıldığı, acentenin yapacağı işi bilgisayar ekranı ile yaparız diyen Türkiye’de yanılır” dedi.

ÜLKEN, “RİSK VARSA SİGORTA VAR” 

ÜLKEN, “Yeşil dönüşüm konusunda teminatları gösterebilmemiz lazım. Yeşil dönüşüme hazır olmamız lazım. Bakınız dünyada ticaret savaşlarının başladığı, korumacılığın arttığı bir dönemi atlatırız derken pandemi yaşandı. İki yıldır bütün dünya pandemi ile boğuşuyor. Şubat ayında bir geldik Rusya Ukrayna meselesi. Artık dünyada riskler bitmeyecek. Risklerin zaman aralıkları gittikçe daralacak. Görünen o. Risk varsa sigorta var” şeklinde konuştu.  

ÜLKEN, ANTALYA ‘da düzenlenen Türkiye Sigorta Sektörü Zirvesi ve İşbirliği Fuarı’ nda yapılan panelin moderatörlüğünü gerçekleştirdi.

Sigortacılık sektörünün girişimcinin, iş adamının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir sektör olması nedeniyle gerek ekonomik ve gerekse sosyal hayatın her alanında ve her döneminde yanı başımızda yer alması gerektiğine değinen ÜLKEN konuşmasında “Odamıza kayıtlı 70’e yakın sigorta acentesi ile Türkiye Sigorta Sektörü Zirvesi ve İşbirliği Fuarına katılım sağladık. Odamıza sigortacılık faaliyetinden kayıtlı Üyelerimiz sektörlerine yönelik en yeni uygulamaları istişare etme ve inceleme fırsatı buldu. AYTO olarak fuarda Odamızı ve üyelerimiz için gerçekleştirdiğimiz faaliyetleri anlatan bir stant kurduk. Sigorta acentelerinin risklerin olduğu hayat ve iş hayatındaki önemine vurgulamak ve faaliyetlerine sektörel katkı sunmak için AYTO olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.