AYDIN TİCARET ODASI ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 25.02.2022

Aydın Ticaret Odası Şubat ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Bülent DURAK başkanlığında AYTO M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda AYTO Meclis Başkan Yardımcısı Bülent DURAK tarafından Ocak ve Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN sözlerine Şubat ayı içerisinde Aydın Ticaret Odası olarak yerel, ulusal ve uluslar arası düzeyde  yapılan çalışma ve görüşmelere değinerek başladı. ÜLKEN, “AYTO olarak yerelde ve ulusalda başta Türkiye ve AB tescili AYTO’ya ait Aydın İnciri olmak üzere kaliteli ve rekabet gücü yüksek yerel ürünlerin değerinin korunması için coğrafi işaret çalışmalarına devam ediyoruz. Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ YAKAN, bu ay TOBB ve "Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği" (EUROCHAMBRES) işbirliğinde gerçekleştirilen  "Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD)" projesi kapsamında "TEBD Tarımsal Gıda Ağ Oluşturma" etkinliğine konuşmacı olarak katılım sağladı. Etkinlikte tarımsal gıda sektöründeki temel konuları tartışıldı ve şirketler arasında ağ oluşturarak katılımcıların yeni pazarlara, tedarikçilere, tüccarlara, ilgili kuruluşlara vb. erişimlerini sağlaması ve işbirliklerinin geliştirmesi amaçlandı. Pandemi başladığından bu yana siz değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimizin sektörleri hakkında ilettikleri talep ve sorunların Odamız bünyesinde raporlamalarını sağlıyor ve Bakanlık ve ilgi mercilere iletiyoruz, bu kapsamda çalışmalarımıza ve Üyelerimizin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.