AYTO 2022 YILININ İLK MECLİS TOPLANTISINDA ÜYELERİ İÇİN YENİ HİZMETLERİ KONUŞTU 28.01.2022

Aydın Ticaret Odası, 2022 yılının ilk Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında AYTO M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT tarafından Kasım ve Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Toplantıda 09.12.2020’de kurulan TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi’nin amaç ve faaliyetlerini ele alan tanıtım ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. TOBB UYUM Genel Müdürü Dr. Onur YÜKSEL tarafından gerçekleştirilen sunumda arabuluculuğun faydaları, iş dünyasında işçi-işveren uyuşmazlıkları,ticari uyuşmazlıklar,tüketici uyuşmazlıkları gibi arabuluculuğa elverişli alanlar gibi birçok konu ele alındı.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN sözlerine Aralık ayı içerisinde Aydın Ticaret Odası olarak yerel ve ulusalda yapılan çalışma ve görüşmelere değinerek  “TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi işbirliğinde Odamız çatısı altında AYDIN TİCARET ODASI TAHKİM VE ARABULUCUK MERKEZİmizi (AYDINTOTAM) kurmuş bulunmaktayız. AYTO Yönetim Kurulu, Meclisi ve Sektör komiteleri olarak Aydın’da sektörlerin sorunlarını çözmek ve ticareti geliştirmek için önemli çalışmalar gerçekleştirerek bünyemizde kurulan Merkez ile özellikle ticari ilişkilerde ve iş dünyasında çıkan uyuşmazlıkların, alternatif bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan tahkim ve arabuluculuk gibi daha etkin ve hızlı yollarla çözülmesini teşvik ediyor, iş dünyasında yaşanan uyuşmazlıkları mahkemeye taşınmadan çok daha kısa sürede çözümler üretmeyi amaçlıyoruz “dedi.

Toplantı sonunda AYTO Meclis Üyelerinin sektörlerine yönelik sorun ve talepleri ele alındı. AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT Meclis Üyelerini yıl boyunca özverili çalışmalarından dolayı AYTO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerine teşekkürlerini iletti.