TEBD Tarımsal Gıda Ağ Oluşturma Etkinliği 27.01.2022

Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ YAKAN, TOBB ve "Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği" (EUROCHAMBRES) işbirliğinde yürütülmekte olan "Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD)" projesi kapsamında gerçekleştirilen "TEBD Tarımsal Gıda Ağ Oluşturma" etkinliğine konuşmacı olarak katılım sağladı. Etkinlikte tarımsal gıda sektöründeki temel konuları tartışıldı ve şirketler arasında ağ oluşturarak katılımcıların yeni pazarlara, tedarikçilere, tüccarlara, ilgili kuruluşlara vb. erişimlerini sağlaması ve işbirliklerinin geliştirmesi amaçlandı. Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ YAKAN konuşmasında, Türk ve AB tescili Aydın Ticaret Odası’nca alınan Aydın İnciri ve Aydın’ın ürünleri hakkında bilgilendirmede bulunarak “Aydın İnciri AB’de tescilli ilk Menşe İşaretli üründür. Türkiye’nin AB’de 7 tescilli ürünü var, bunlardan biri İlk menşe işaretli ürün niteliğindeki, Türk ve AB tescili Odamızca alınmış olan Aydın İnciridir. AYTO olarak her zaman Aydın’ımızın yöresel ürün ve değerlerini korumaya, tanıtmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalara destek olmaya hazırız” ifadelerine verdi.