AYTO, COĞRAFİ İŞARET ÇALIŞMALARI İLE BÖLGE VE ÜLKEYE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR 13.10.2021

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN,  İncirliova Deve Sucuğu Coğrafi İşaret Tescil Projesinde emeği geçenler için İncirliova Kültür Park’ ta düzenlenen Plaket Törenine katıldı.

Törende konuşan İncirliova Belediye Başkanı Aytekin KAYA ve İncirliova Belediyesi Eski Başkanı Gürşat KALE yaptıkları konuşmalarda İncirliova Deve Sucuğunun Coğrafi İşaret başvuru ve tescil alım sürecinin 2017’den beri süregelen bir çalışma olduğunu dile getirerek başta Aydın Ticaret Odası olmak üzere Coğrafi işaret konusunda yetkinlikleri ve Türkiye ve AB Coğrafi İşaret Tescili AYTO tarafından alınan Aydın İnciri çalışmaları ile örnek teşkil ederek bu süreçte bilgi ve deneyim paylaşımında bulunan kurumlara teşekkürlerini iletti. Törende, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, AYTO Genel Sekreteri İlknur KABASAKAL ve Kültür ve Proje Birimi Uzmanı İlknur ANNIAK’a, Aydın Ticaret Odası olarak İncirliova Deve Sucuğu’nun Coğrafi İşaret Tescil sürecinde verdikleri destek için plaket takdiminde bulunuldu.

Törende konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, “ Bugün İncirliova Belediye’since elde edilen başarı bir kent ve kentleşme kültürü için önemli, ileriye dönük çalışmalardır. Bugün burada bize başarıyı birlikte paylaşabilme kültürünü gösteren İncirliova Belediye Başkanımız Sayın Aytekin KAYA’ya çok teşekkür ediyorum. İncirliova Belediye Başkanımız kendi başkanlığından önce başlamış bir projeyi devam ettirip sahip çıkarak ve neticelendirerek bir siyasi nezaket örneği göstermiştir, bu aynı zamanda birlikte iş yapma kültürünün güzel bir örneğidir. Aydın olarak coğrafi işaret konusunda oldukça başarılıyız. Aydın İnciri AB’de tescilli ilk Menşe İşaretli üründür. Türkiye’nin AB’de 7 tescilli ürünü var, bunlardan ikisi İlk menşe işaretli ürün olan Türk ve AB tescili Odamızca alınmış olan Aydın İnciri ve tescili Aydın Ticaret Borsası’nca alınmış olan Aydın Kestanesidir. Deve sucuğu da bu anlamda İlimizin önemli ürünlerinden biri, bu ürünün önemimi idrak eden Aydınlılar olarak Coğrafi işaret alımı sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. AYTO olarak her zaman Aydın’ımızın yöresel ürün ve değerlerini korumaya, tanıtmaya ve rekabet gücünü artırmaya yönelik çalışmalara destek olmaya hazırız” dedi.