Türkiye Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Meclisinin seçimli ilk toplantısı Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN başkanlığında gerçekleşti 07.10.2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Meclisi yeni dönem için başkan ve başkan yardımcısını seçti. Meclisin seçimli ilk toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Hakan ÜLKEN’in başkanlığında Meclis Başkanlık Divanını seçmek ve sektörün güncel konularını istişare etmek üzere Ankara’da Birlik merkezinde gerçekleştirildi. Meclis Başkanlığına Türkiye Müteahhitler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Eren seçildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Hakan ÜLKEN yaptığı açılış konuşmasında, sektör meclislerinin kuruluş amacı ve çalışma esaslarını anlattı. Sektör meclislerinin kamu ile işbirliği içinde çalışan etkin bir mekanizma olduğunu, Türkiye Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Meclisi’nin de bu anlamda yapacağı çalışmalarla ülkemizin inşaat ve müteahhitlik alanında uluslararası arenada markalaşması, müteahhitlik hizmet ihracatı noktasında payının artması için rol oynayacağını belirtti. 

Uluslararası Müteahhitlik Hizmetleri Meclisi Türkiye’nin markalaşma sürecinde yol haritasını belirlemek için kolları sıvadı.
İnşaat maliyet artışları ve fiyat farkı ihtiyacı konusunda kamuda fiyat farkı düzenleme alternatiflerine ilişkin meclisin bilgilendirilmesi; Kamu İhale Kanunu değişiklik çalışmalarında gelinen durum ve sektörün beklentileri; döviz getirici faaliyet olmasının yanı sıra ülke istihdamına katkısı bakımından yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinin son durumu, yurt dışında istihdamın teşvik edilmesi konusunda kamu ile koordinasyonun önemi; Türk konut sektörünün geldiği nokta ve sektör beklentileri masaya yatırıldı.