AYMES, NİTELİKLİ İŞGÜCÜ İLE GIDA SEKTÖRÜNDE EGE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK 05.10.2021

VOC-Test Merkezleri III Programı kapsamında Avrupa Birliği ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Projemiz kapsamında, Odamız Proje ekibi İzmir Ticaret Odası’na ziyarette bulundu. İzmir Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Tolga KALE ve farklı sektörlerde faaliyet gösteren İZTO Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Odamız Proje ekibi AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Projesinin amaç ve faaliyetlerini anlatan bir sunum gerçekleştirerek AYTO bünyesinde kurulan merkezi tanıttı.

Toplantıda, AYMES’in yetkilendirileceği Bitkisel Yağ Üretim Operatörü, Fırın ve Unlu Mamüller Üretim Operatörü, Tadımcı ve Zeytinyağı Üretim Operatörü mesleklerinin TR 32 bölgesinde ekonomi ve istihdam açısından gelişmesi için fikir alışverişinde bulunuldu. Proje kapsamında Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikleri AYTO tarafından hazırlanacak olan Dolum Paketleme Operatörü ve Kurutma İşlemi Operatörü meslekleri hakkında İZTO Meslek Komitesi Üyelerinin görüşleri alındı.