AYDIN TİCARET ODASI EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 24.09.2021

Aydın Ticaret Odası Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında AYTO M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesi, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Yaşar UYSAL tarafından, “Covid-19 Gölgesinde Ekonomi ve İş Dünyasına Yönelik Öneriler” Semineri verildi. Seminerde AYTO Meclis Üyeleri için, Covid-19 öncesinde ve sonrasında dünya ekonomisi,  küresel hizmet ticaretinin gelişimi konuları ele alındı. UYSAL, sunumunda Covid-19 salgını sonrasında yarını öngören KOBİler olabilmek için işletmelerin faaliyetlerinde yeşil ekonomi, lobicilik ve işbirliği kültürünün benimsenmesi gerektiğine değinerek işletmelerin ekonomide sentez çağına ayak uydurarak aynı anda birkaç ürün ticaretini kombine ederek ticaret yapmalarını vurguladı. UYSAL, aynı zamanda değişen ekonomide işletmelerin somut ürünün yanı sıra hizmet pazarladığı bağımlılık paftası kavramının önemine dikkat çekti.

 Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT tarafından Ağustos ve Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN sözlerine Eylül ayı içerisinde yerel ve ulusalda yapılan çalışma ve görüşmelere değinerek başladı. Ekim ayı içerisinde AYTO bünyesinde kurulan Aydın Ticaret Odası Tahkim ve Arabulucuk Merkezi’nin (AYDINTOTAM) açılışını gerçekleştireceklerini söyleyen ÜLKEN, söz konusu merkezin ticari uyuşmazlıkların mahkemeye gitmeden çözülerek zaman ve maddi açısından fayda sağlayacağını dile getirdi. Toplantı sonunda Tahkim ve Arabuluculuk merkezinin planlanan faaliyetleri olmak üzere AYTO Meclis üyelerinin sektörlerine ilişkin sorun ve çözüm önerileri ele alındı.