AYDIN İNCİRİ COĞRAFİ İŞARET KULLANIMI VE HEPSİ TÜRKİYE’DEN SEMİNERİ 21.08.2021

Aydın Ticaret Odası, İncir ticareti yapan üyeleri için “Aydın İnciri Coğrafi İşaret Kullanımı ve Hepsi Türkiye’den Semineri” gerçekleştirdi. Seminerde İncir ticareti yapan AYTO Üyelerine, Coğrafi İşaret ve Amblem Kullanım başvurusunun nasıl yapılacağı, logo ve amblem kullanım kuralları, Coğrafi İşaret logo kullanımının sağlayacağı avantajlar anlatıldı. Türkiye ve Avrupa Birliği Coğrafi işaret tescili Aydın Ticaret Odası tarafından alınmış olan yüksek kaliteye sahip Aydın İncirinin Türk ve dünya piyasasında rekabet gücünün artırılması ve değerini korunması için Coğrafi İşaretler kapsamında Oda olarak gerçekleştirilen coğrafi işaret başvuru danışma, bilgi noktası gibi faaliyetler anlatıldı.

Seminerde bilgilendirici sunumun ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Hepsiburada işbirliğiyle gerçekleştirilen yöresel ürün ve coğrafi işaret tescilli ürünlerin kalite, geleneksellik, yöresel nitelik açısından ön plana çıkmasını sağlayacak; dijital pazarlama ve satış faaliyetleri yaparak üreticilere ve işletmelere destek olacak HepsiTürkiye’den Projesi AYTO Üyelerine tanıtıldı. Projenin, yöresinde ve yöreye ait üretim yapan KOBİ’lerin, kadın girişimcilerin, kooperatiflerin ürünlerini e-ticarete taşıyarak ekonomik faaliyetlere katılımlarını artırmak, e-ticaret kanalıyla güçlendirmek için desteklerini sunduğu ve başlatılan iş birliğinin zorlu pandemi döneminin etkilerinin hızla ortadan kaldırılmasına da destek vermeyi amaçladığı dile getirildi. AYTO Üyelerine, proje ile yöresinde üretim yapan Kobilere, kadın girişimcilere ve kadın kooperatiflerine sağlanan avantajlar, proje başvuru şartları hakkında bilgi verildi.

Seminer sonunda coğrafi işaret kullanımı ve proje ile ilgili soruların yanı sıra, perakende ticarette karşılaşılan depolama, lojistik sorunlarına ilişkin soru ve görüşler ele alındı.