“Kırtasiye Kırtasiyeciden, Ayakkabı Ayakkabıcıdan Alınır” 20.08.2021

Aydın Ticaret Odası (AYTO), 2013 yılından beri uyguladığı kampanyayı bu yıl da tekrarlayarak 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başlamadan öğrenci ve öğrenci velilerini bilinçlendirmek adına “Kırtasiye kırtasiyeciden, ayakkabı ayakkabıcıdan alınır” sloganı ile bilinçli tüketici kampanyasını başlattı.

AYTO, bu yıl da ayakkabı ayakkabıcıdan, kırtasiye kırtasiyeciden alınır diyerek şehrin farklı noktalarında afişlerle mesaj veren AYTO, hem öğrenci ve öğrenci velilerini bilinçli alışverişe yöneltiyor hem de üyelerine destek veriyor.

“Kırtasiye Kırtasiyeciden, Ayakkabı Ayakkabıcıdan Alınır”

AYTO tarafından gerçekleştirilen bilinçli tüketici kampanyasına dair değerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “2020 yılı Mart ayından bu yana, tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid-19 salgını nedeniyle zor günler geçirdik. İlimiz de tüm ülkede olduğu gibi kapanma süreci ve daha sonrasında kademeli normalleşme süreçlerinin ardından birçok sektör kendini toparlama gayreti içerisinde. Bu süreçte yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ve yüz yüze eğitime geri dönülmesi öncesinde hem kırtasiyeci ve ayakkabıcı üyelerimize destek olmak hem de öğrencilerimizin ve öğrenci velilerimizin okul alışverişlerini kırtasiyelerden yapmasının sağlık açısından büyük önem arz ettiğini vurgulamak adına bu farkındalık kampanyasını sürdürüyoruz. Hayatın her alanında uzmanlaşma ne kadar önemli ise ekonomik hayatın aktörlerinin de kendi işlerinde uzmanlaşmasının önemli olduğunu düşüyorum. Bilinçli tüketicilerin, satın almak istedikleri ürünleri gerçek satıcısından almaları hem sağlıklarını hem de bütçelerini koruyacaktır. Bu yüzden biz de yıllardır kırtasiye kırtasiyeciden, ayakkabı ayakkabıcıdan alınır diyoruz. Bu vesileyle tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yeni eğitim ve öğretim yılını kutluyorum”, dedi.