UKRAYNA HEYETİNDEN AYTO’YA ZİYARET 10.08.2021

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih ATAY, Ukrayna’nın Hmelnitski Belediye Başkanı Olexander Symchyshyn ve beraberinde gelen heyeti TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’ i makamında ziyaret etti.  Toplantıya Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ergün EVRAN ve M. Fatih ERKUL, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri katılım sağladı.
Efeler Belediyesi ile Ukrayna’nın Hmelnitski Belediyesi arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalanmasının ardından Ukrayna’nın Hmelnitski Belediye Başkanı Olexander Symchyshyn ve heyeti Aydın Ticaret Odası’na ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Symchyshyn,  TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN’den Aydın ili ekonomisi, Aydın ve Ukrayna arasındaki ticaret ilişkileri ve Aydın Ticaret Odası’nın ticaretin geliştirilmesinden kültüre birçok çalışması ve projesi hakkında bilgi aldı.
Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Ukrayna ile ticaretin geliştirilmesi için oluşturulan komitede uzun zamandır görev aldığını ve iki ülke ve Aydın ile Ukrayna’nın ticaretini yakından takip ettiğini dile getirdi. Pandemi nedeniyle yüzyüze birçok etkinliğin sekteye uğradığına değinen ÜLKEN, başta fuarlar olmak üzere AYTO’nun ihracat destek ofisi çalışmaları ile de karşılıklı ticaretin geliştirilmesi için çalışacaklarını belirtti. Toplantı sonrasında TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN, Hmelnitski Belediye Başkanı Olexander Symchyshyn’e Aydın'ın simgelerinden Efe heykeli takdiminde bulundu.