AYTO GIDA KOMİTESİ ÜYELERİ, AYMES MESLEKİ YETERLİLİK VE BELGELENDİRME MERKEZİ PROJESİ İÇİN ÇALIŞIYOR 06.08.2021

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen, VOC-Test Merkezleri III Programından hibe almaya hak kazanan Aydın Ticaret Odası tarafından hazırlanan AYTO-AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Projesi faaliyetleri devam ediyor.  Aydın Ticaret Odası Hizmet Binasında gerçekleştirilen toplantıda, Gıda sektöründe nitelikli ve belgeli iş gücü geliştirmeyi amaçlayan projede hazırlanacak Dolum ve Paketleme Operatörü ve Kurutma İşlemi Operatörü (teknolojik uygulamalar) mesleklerinin Ulusal Meslek Standartları- Ulusal Yeterlilikleri için görüş paylaşımında bulunuldu ve çalışma planı oluşturuldu. Merkezin yetkilendirileceği Bitkisel Yağ Üretim Operatörü, Fırın ve Unlu Mamüller Üretim Operatörü, Tadımcı ve Zeytinyağı Üretim Operatörü olmak üzere sektörde farklı alanlarda faaliyet gösteren komite üyelerinin katılım sağladığı toplantıda sektörde üretimlerinde standarda erişerek Avrupa Birliği ülkeleri ile rekabet etme ve bu ülkeler ile aynı şartları hatta daha iyi şartları sağlama noktasında mesleki yeterlilik alanında bir adım daha öne çıkmanın önemi vurgulandı.