AYTO, MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM SATIM SORUMLUSU SEVİYE 5 MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI BAŞVURULARINI ALMAYA DEVAM EDİYOR 06.07.2021

Sayın Üyemiz;

15 Ağustos 2020 tarihli ve 31214 sayılı Resmi Gazete’de İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmış olup  yönetmelikte  İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretinin, yetki belgesine sahip işletmeler tarafından yapılacağı ve bu kapsamda yetki belgesi düzenlenen işletmede Motorlu kara taşıtları alım satım sorumlularından en az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması gerektiği bildirilmiştir Mesleki Yeterlilik Seviye 5 sınavına girişte eğitim şartı getirilmiş olup  15.08.2020’den önce  ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinden Oda veya vergi kaydı bulunan adaylarda eğitim şartı aranmayacağı bildirilmiştir.

Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan üyelerimiz için Odamızda  Ağustos ayı içerisinde Motorlu Kara Taşıtları Alım Satım Sorumlusu Seviye 5 Mesleki Yeterlilik sınavı gerçekleştirilecektir. Sınav başvurusu için kimlik fotokopisi, 2 adet fotoğraf ve sınav ücretinin (600 Tl)  yatırılması gerekmekte olup başvuru hakkında bilgi için Odamız 02562180909 dahili 123 nolu telefonunu arayabilirsiniz.

Aydın Ticaret Odası