AYDIN TİCARET ODASI HAZİRAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 25.06.2021

Aydın Ticaret Odası Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında AYTO M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT  tarafından Mayıs ve Haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşanTOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN sözlerine Haziran ayı içerisinde bakanlık nezdinde yapılan çalışma ve görüşmelere değinerek başladı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğini temsilen demircilik sektörü için olduğu gibi sektörel bazda sorunların görüşüldüğü toplantılara katıldığını belirten ÜLKEN, AYTO olarak yakın zamanda gerçekleştirilen Türk Patent ve Marka Kurumunun öncülüğünde gerçekleştirilen Hezarfen Projesi’nde de aktif yer alarak patent ve coğrafi işaret çalışmalarına devam edildiğini dile getirdi. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle AYTO tarafından düzenlenen Aydın Çıldır Havaalanının Yolcu Trafiğine Açılması Fizibilite Projesi Açılış Toplantısının Aydın Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet ERİM, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza POSACI,  Efeler Belediye Başkanı M.Fatih ATAY, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, GEKA Genel Sekreteri Özgür AKDOĞAN, Aydın İli Oda ve Borsa Başkanları ve yetkililerinin katılımlarıyla geniş çaplı gerçekleştiğine değindi. Proje kapsamında hazırlanacak olan fizibilitenin Aydın için havaalanı yatırımının gerekliliklerini somut verilerle ortaya koyacak önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Toplantı sonunda AYTO üyelerinin sektörel sorun ve taleplerinin yanı sıra gündemde olan TOBB Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu .AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT, aşılama sonrasında tekrardan kapanmanın gündemde olmadığı, yüzyüze toplantıların devam ettirilebildiği günlerin yaşanması için dileklerini iletti.