AYTO, ÇILDIR İÇİN ISRARCI OLMAYA DEVAM EDİYOR 21.06.2021

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle “Aydın Çıldır Havaalanının Yolcu Trafiğine Açılması Fizibilite Projesi” kapsamında Aydın Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet ERİM, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza POSACI,  Efeler Belediye Başkanı M.Fatih ATAY, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Coşkun CERİT, GEKA Genel Sekreteri Özgür AKDOĞAN, Aydın İli Oda ve Borsa Başkanları ve yetkilileri, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, AYTO Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu ve AYTO Yüksek İstişare  Kurulu Üyeleri, kurum kuruluş temsilcilerinin katılımlarıyla Aydın Ticaret Odası M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonunda   proje açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, Aydın Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılmasının uzun süredir ilin gündeminde olduğunu dile getirerek“Biz bugün burada planlamanın çok önem arz ettiği, planlaması yapılmayan herhangi bir işin doğru sonuçlar doğurmadığını bilerek, neyi istediğimizi  ve neden istediğimizi, bunun olabilirliğini ortaya koyabilmek adına başlatmış olduğumuz Aydın Çıldır Havaalanının Yolcu Trafiğine Açılması Fizibilite Projesinin açılış toplantısını gerçekleştiriyoruz. İnşallah havaalanının açıldığı günleri de yaşayacağız ve o günü görebilmek adına  bugünü planlamamız lazım. Bu konuda özellikle Güney Ege Kalkınma Ajansımıza teşekkür etmek istiyorum. Fizibilite raporu kapsamında bir proje üretildi. Bir ilde o ilin ihtiyacını belirlemek için fizibilite etmek gerekir. Bu noktada biz de Sayın Valimizin önderliğinde ilimizin gündeminde olan bu konuyu konuşarak projeyi önceden belirledik.   Aydın Ticaret Odası olarak bu konuda ciddi raporlar hazırlamıştık ve sadece AYTO olarak değil, bu çalışmaları il ilçe Oda- Borsalarımız ile birlikte yürüttük ve dönemin Oda Başkanı, bugünün Milletvekili, Rıza Posacı Milletvekilimiz ile tüm erkler ile bu konuyu milli bir mesele haline getirdik ve bu noktada farkındalık oluşturduk. Bu milli meseleyi sahiplenen, özümseyen ve hala çabasını sürdüren Çıldır Ailesinin de çok kıymetli temsilcisi Sayın Mustafa Çıldır da şuan burada. Bu noktada biz AYTO olarak bilimsel verilere, devletin resmi kaynaklarına dayanan bir raporu zaten kamuoyu ile paylaşmıştık. Bugünden itibaren daha kapsamlı, yolcu trafiği, havaalanı yapım maliyeti ile,her şeyi, her yönüyle, dünyadaki ve ülkemizdeki emsalleri ile mukayese ederek tam anlamıyla yetkin bir ekip tarafından bir rapor hazırlanacak.  Aydın Çıldır Havaalanının yolcu trafiğine açılması konusunun bizim için, Aydınımız için, ne ifade ettiğini daha önce çok belirttik ve belirtmeye de devam ediyoruz. Ancak şunu söylemek yine hakkımızdır diye düşünüyorum, neden başka ilde var bizde yok sorusu değil, bizde de olsun her ne şartta olursa olsun diye değil, bu yatırım Aydınımız, Aydın ekonomimiz, ülke ekonomimiz için bir ihtiyaç. Yanı sıra biz kalkınmanın  bir şekilde lojistik ile çok ciddi ilintili olduğunu bilen  reel, özel sektörün temsilcileri olarak, sosyal bir proje değil ekonomik bir proje olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar siyasilerimiz çok ciddi çabalar da gösterdiler, göstermeye de devam ediyorlar. Hepsinden Allah razı olsun ve bu çabalarının devam etmesi gerektiğini, daha da yükselmesi gerektiğini tekrar ifade ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi

Konuşmasını bitirirken,  son Başbakan olan Sayın Binali Yıldırım’ın son mitingini yaptığı ilin Aydın olduğunu belirten Ülken, bu mitingde Aydın Çıldır Havaalanın faaliyete geçeceği hakkında söylenen sözler ile konuşmasını tamamladı.

Toplantıda Aydın Ak Parti Milletvekili Rıza POSACI ve Bekir Kuvvet ERİM söz konusu yatırımın Aydın iline gerekliliğini destekleyen ifadelerde bulunarak konunun takibinde olacaklarını belirttiler.

Toplantıda konuşan Aydın Valisi Hüseyin AKSOY, 18 Haziran 2020’den bu yana Aydın’da bir yıllık görev süresini doldurduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Aydın Valiliği görevine başladıktan sonra Çıldır Havaalanı konusu önemli bir gündem maddemiz oldu. Güney Ege Kalkınma Ajansı’na bir fizibilite projesi çağrısı yaptık. Başvurusunu Aydın Ticaret Odamız ve ilgili kurumlarla ortak bir şekilde yaptı. Süreci başlattık. Aydın’ın özellikleri ve potansiyelleri önemliydi. Bunu gerçekleştirmek için gerçekçi verileri toplayacağız. Bir talepte bulunurken ayakları yere sağlam basan ve verilerin tartışmasız herkes tarafından kabul gördüğü sonuçları ortaya koymamız lazımdı. İnşallah bunu ortaya koyacaktır.”

KISA SÜREDE SONUÇ ALMAK İÇİN ÜLKEN, PROJE SÜRECİNİ HIZLANDIRDI

Proje kapsamında fizibilite raporunu hazırlayacak olan yüklenici firma tarafından Hava alanın gerekliliğini ortaya koyan sunum gerçekleştirerek proje kapsamında Aydın halkı ve AYTO üyeleri ile gerçekleştirilecek anket hakkında bilgi verdi. Söz konusu anketin finansal, ekonomik ve riskleri analiz edeceğine değinildi. Toplantı sonunda kurum- kuruluş temsilcilerinin ve AYTO üyelerinin konu ile ilgili ile havaalanını yatırımının ticarete, bölgedeki ürünlerin pazara daha hızlı intikali gibi talep ve soruları ele alındı.

Program sonrasında Aydın Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN ve proje kapsamında Aydın Ticaret Odası koordinasyonunda fizibilite çalışmasını yapacak firmadan proje ile ilgili detaylı bilgi aldı.