TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan ÜLKEN, Ege Dünya Gazetesi Mayıs sayısı yayınında 02.06.2021

Aydın Ticaret Odası olarak konuyu çok yakından takip ettiklerini söyleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, “Üyelerimize yönelik bilgilendirme ve farkındalık oluşturma amaçlı adımlarımızı attık. Doğal olarak bunun peşinden gelecek adımlar olacak. Hızlı bir şekilde adaptasyonu sağlamamız lazım, aksi halde bu uygulamanın ihracatımızı sekteye uğratma ihtimali yüksek. Risk taşıyan bir konu. Aydın’daki işletmeler Türkiye ortalamasına göre, AYM konusunda daha iyi bir durumda. Ama hem Aydın, hem de Türkiye’nin tamamı tam anlamıyla hazır demek hayalcilik olur. Atmamız gereken çok adım var. Kamunun bu anlamda özel sektöre teşvik ve destekleri olmadan, özel sektörün bu işin altından tek başına kalkması mümkün değil. Çevresel anlamda yatırımlar yapılacak, bunlar yapılırken doğal olarak mevzuatlar da değişecek. Mevzuat değişimi ile yapılacak yatırımların birlikte koordine edilmesi ve uzun vadeli ucuz finansman ya da hibe desteklerin sağlanması lazım.” dedi.