NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI 01.06.2021

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla “2021 Nefes Kredisi”, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası olmak üzere 10 Bankanın katılımı ile TOBB ve KGF işbirliğinde bugünden itibaren uygulamaya alınacaktır.

Üyelerimizin kullanacağı kredi, 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli, kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı ise yıllık 17,5 olacaktır.

Nefes Kredisinden yıllık cirosu 10 Milyon TL altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019 yılına göre % 25 kayıp yaşayan üyelerimiz faydalanabilecektir.

2020 yılı cirosu 1 milyon TL’yi aşmayan KOBİ’ler azami 50 bin TL, cirosu 1-10 milyon TL arasında olan KOBİ’ler ise azami 200 bin TL kredi kullanabilecektir.

Üyelerimiz krediye başvurabilmek için “Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibareli faaliyet belgesini Odamızdan ücretsiz temin edebilirler.