AYDIN TİCARET ODASI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 28.05.2021

Aydın Ticaret Odası Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.  Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT  tarafından Nisan Ayı ve Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Toplantıda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 76.ve 77. Genel Kurulu sebebiyle Ankara’da bulunduğundan Mayıs ayı içerisinde Aydın Ticaret Odası olarak gerçekleştirilen çalışmalar AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün EVRAN tarafından ele alındı. Konuşmasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ Başkanlığında Aydın Ticaret Odası M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Enerji Koordinasyon Toplantısına değinen AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergün EVRAN, Aydın ili ve bölge için oldukça verimli bir toplantının gerçekleştiğini belirtti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ’e AYTO Hizmet Binası üzerinde kurulan güneş enerjisi santralinden bahsettiklerini ve Sayın Bakanın yatırımcılara örnek niteliğinde bir çalışma olduğunu vurguladığını dile getirdi. EVRAN, AYTO üyelerinin işletmelerde güneş enerjisi kurulumu konusundaki desteklerin artırılması taleplerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih DÖNMEZ’e AYTO yönetimi olarak bizzat ilettiklerini belirtti.

Toplantı sonunda AYTO üyelerinin sektörel sorun ve taleplerinin yanı sıra gündemde olan TOBB Nefes Kredisi hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT, söz konusu kredi olanaklarının ve 1 Haziran’dan sonra gerçekleşecek normalleşme sürecinin işverene, çalışana, istihdam sağlayan herkese hayırlı olması dileklerini iletti.