KISITLAMA GÜNLERİNDE MARKETLERDE (ZİNCİR VE SÜPER MARKETLER DAHİL) VATANDAŞLARIN ZORUNLU TEMEL İHTİYAÇLARI KAPSAMINDAKİ ÜRÜNLERİN DIŞINDA HERHANGİ BİR ÜRÜN SATIŞINA İZİN VERİLMEYECEK 04.05.2021

Üst Kuruluşumuz TOBB ve Odamız girişimleri ve görüşmeleri neticesinde İçişleri Bakanlığı'nın 81 İl Valiliğine Market Tedbirleri Genelgesi ile zincir marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışında ürün satışına izin verilmeyeceği bildirildi. Kısıtlama günlerinde zincir marketlerin beyaz eşya, kırtasiye, ayakkabı tekstil elektronik ve her türlü ürünleri satmaya devam etmelerinin adil olmadığını birçok kez dile getiren TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN,  “Genelge kapsamında marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) vatandaşların zorunlu temel ihtiyaçları kapsamındaki ürünlerin dışında herhangi bir ürün satışına izin verilmeyeceği bildirildi. 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek ve daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Daha önce ısrarla ifade ettiğimiz bu konunun düzenlenmesinde emeği geçen TOBB Başkanımız Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.