AYTO GİRİŞİM VE ÇALIŞMALARIYLA ÜYELERİNİN YANINDA 30.04.2021

Aydın Ticaret Odası Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.  Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT  tarafından Mart Ayı ve Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

Toplantıda Nisan ayı içerisinde bölgesel ve ulusal çapta gerçekleştirilen görüşme ve faaliyetlere değinen, tam kapanma sürecinde işletmelerin durumu ve destekler hakkında değerlendirmelerde bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, “Biz Aydın Ticaret Odası olarak iş dünyası örgütüyüz ve amacımız her zaman üyelerimizin hakkını ve menfaatini korumaktır. Bu kapsamda salgın sürecinde sokağa çıkma yasaklarının ilk gündeme geldiği zamandan bu yana muafiyet kapsamındaki sektörlerimizi takip ediyor ve özellikle yakın zamanda söz konusu olan tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamına alınması gereken sektörlerimiz için talepleri üst Kuruluşumuz TOBB’a ve ilgili mercilere ivedilikle iletiyoruz. Bugün açıklanan çek düzenlemesi ile iilgili karşılığı olan çeklerin de tahsil edilemediği şikayetleri geldi. Karşılığı olan çeklerin ödenmemesinin bütün sistemi kilitlemesi sebebiyle sorunun acilen çözülmesi  için çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Aynı şekilde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca KOSGEB işbirliği ile pandemiden etkilenen imalat sektörlerinde çalışan mikro ve küçük ölçekli işletmeler ile teknoloji tabanlı start-up’ların Hızlı Destek Programı’na 3 Mayıs Pazartesi gününden itibaren e-Devlet üzerinden başvurabileceği açıklandı. Söz konusu destek paketine diğer zor durumda olan sektörlerimizin de dahil edilmesi için görüş ve taleplerimizi ilettik. Hem ekonomik hem de psikolojik olarak zor bir süreç, sorunların ivedilikle çözüme kavuşturulması için çalışıyoruz” dedi.

Toplantı sonunda sektör bazlı sorun ve önerilerin dile getirilmesinin ardından AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT konuşmasında, “Değerli Meclis Üyelerimiz, inşallah bir sonraki toplantımızı yüz yüze gerçekleştiririz ve bu vesileyle şimdiden hepimize hayırlı ve sağlıklı bayramlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.