AYTO MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI 26.03.2021

Aydın Ticaret Odası Mart ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU Konferans Salonu’nda  gerçekleştirildi.  Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT  tarafından Şubat ve Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT konuşmasında, “Yaklaşık bir yıldan daha fazla bir süreden sonra Meclis Toplantımızı ilk kez yüzyüze gerçekleştiriyoruz. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam eder ve daha iyi günlere ulaşırız, bir an önce dünyayı tamamıyla etkisi altına alan salgından kurtulmuş oluruz” ifadelerine yer verdi.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Mart ayı içerisinde gerçekleştirilen görüşme ve faaliyetlere değinerek TOBB Müteahhitlik Çalıştayı ve Bakanlık görüşmelerinde Otopark Yönetmeliği hakkında başta Aydın Ticaret Odası’nın 9. ve 10. sektör temsilcilerinden gelen talepler olmak üzere Oda ve Borsalardan gelen konuya ilişkin taleplerin iletildiğini ve Resmi Gazete’de yakın zamanda yayımlanan Yönetmeliğin taleplere büyük oranda cevap verir nitelikte olduğunu dile getirdi.

AYTO bünyesinde ve ortaklığında gerçekleştirilen projelerden bahseden ÜLKEN, Aydın Valiliği önderliğinde,  Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Ziraat Odası ortaklığında gerçekleştirilen Tarıma Dayalı İhtisas OSB Projesi’nin Aydın ve tarım sektöründe faaliyet gösteren AYTO üyeleri için oldukça avantajlı bir yer hale geleceğini vurguladı.  Yerelde TVden ve ulusalda ise BloombergHT kanallarında Aydın’ın, AYTO üyelerinin sorun ve taleplerini, pandemi döneminde yaşananların konuşulduğu programlara katılım sağlanarak AYTO üyelerinin seslerini daha çok duyurmaya çalıştıklarına değindi. AYTO’nun AB Birliği Hibe Programları kapsamında mesleki yeterlilik alanında gerçekleştirdiği AYMES Projesinin ve madencilik sektörüne yönelik geliştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Projelerinin il ve ülkede güzide projeler olduğunu dile getirerkek yanı sıra AYTO olarak il ve bölge kalkınmasına katkı sağlayacak Kalkınma Ajansı projelerine de hız kesmeden devam edildiğini dile getirdi.

Toplantı sonunda AYTO Meclis üyeleri sektörlerine yönelik pandemi sürecinde yaşanan sorunları istişare etti.