AYTO ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI 26.02.2021

Aydın Ticaret Odası Şubat ayı Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.  Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT  tarafından Ocak ayı ve Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan ÜLKEN, Yunanistan Başkonsolosluğu ile yapılan vize görüşmeleri, Aydın’da Tarıma Dayalı İhtisas ( Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sera Bölgesi için yerelde ve ulusal düzeyde Şubat ayı içinde gerçekleştirilen görüşme ve faaliyetlere değindi. Aydın Ticaret Odası olarak mesleki yeterlilik alanında Voc-Test merkezinin kurulması, ilde başta önemli yer tutan madencilik sektörüne yönelik hazırlanan iş sağlığı ve güvenliği projesinin bölgeye sağlayacağı katma değere vurgu yaparak aynı zamanda kalkınma ajansı projeleri kapsamında Çıldır Havalimanı Fizibilite Raporu ve Lojistik Köy Projelerinin bölge ve ilin geleceği açısından oldukça önem arz eden projeler olduğunu dile getirdi.

Pandeminin seyrine bağlı olarak faaliyeti durdurulan işyerlerinin faaliyetlerine geri dönmesi için il bazında kararlar alınacağından dolayı AYTO olarak işletmelerin kepenklerinin daha fazla kapalı kalmaması için bir farkındalık kampanyası başlatarak vatandaşları ve AYTO üyelerini duyarlı olmaya davet ettiklerini dile getirdi.

Meclis Başkanı Coşkun CERİT başkanlığında başta imalat sektörü olmak üzere AYTO Meclis üyeleri sektörlerine yönelik pandemi sürecinde yaşanan sorunları istişare etti.  Toplantı sonunda, AYTO Meclis Başkanı Coşkun CERİT,  ileriki meclis toplantılarını yüz yüze gerçekleştirebilmek temennilerini iletti.