TÜRKİYE PATENT VE MARKA VEKİLLERİ MECLİSİ TOPLANTISI, ODAMIZ BAŞKANI HAKAN ÜLKEN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİ 30.01.2021

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN ve Meclis Başkanı Kemal YAMANKARADENİZ başkanlığında video konferans aracılığı ile yoğun bir gündem ile toplandı.​

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken, yaptığı açılış konuşmasında, küresel olarak zor bir dönemden geçilmesine rağmen, 2020'de yapılan yerli başvuruların hepsinde 2019 yılına kıyasla bir artış yaşanmasının memnuniyet verici olduğunu aktardı. En son Meclis toplantısının ardından, 28 Kasım’da, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen Şura’da, sektörel sorunların, TOBB aracılığıyla ilgili kurumlara iletildiğini, yapıcı bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Önceki toplantıda kurulan Mevzuat, Uluslararası Tanıtım ve Kurumlar Arası Tanıtım Alt Komisyonlarının yürüttüğü çalışmaların Meclis Üyeleri ile paylaşıldığı toplantıda, TOBB ile Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) arasında imzalanması öngörülen “Eğitim İş Birliği Protokolü” hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Patent ve Marka Vekilleri Disiplin Yönetmeliği uygulamaları hakkında kapsamlı istişarelerde bulunulan toplantıda, patent ve marka vekilliği hakkında yanlış uygulamalar yapan, sahte ve yalan beyanlarla meslek itibarını sarsanlara karşı yapılacak mücadele etraflıca tartışıldı. Toplantı, kamu temsilcileri tarafından meslek mensuplarını ilgilendiren konular hakkında yapılan bilgilendirme ile sona erdi.