ÜLKEN “BİR İŞLETMEYİ DİĞER İŞLETMEDEN AYIRAN TEMEL UNSUR MARKA VE TASARIMDIR” 10.12.2020

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN bugün 15:00’te, video konferans ile gerçekleştirilen KOBİ’ler için Patent ve Marka Tescili Bilgilendirme Semineri’ne Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu adına konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, TOBB Türkiye Patent ve Marka Vekillleri Meclis Başkanı Kemal YAMANKARADENİZ, Türk Patent ve Marka Kurumu yetkilileri katılım sağladı.  Seminerde   KOBİ’lere yönelik olarak patent, faydalı model, marka ve tasarım kavramları, bu kavramlar arasındaki farklar, avantajları, önemi ve başvuru süreçleri anlatılarak seminer sonunda KOBİ’lerin konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan ÜLKEN kalkınmada AR-GE ve inovasyonun önemine vurgu yaparak, “Dünyada markalaşmadan, fikri hakların korunmasından ve bu fikri hakların ticarileştirilmesinden bahsediyorsak burada Türk Patent Enstitüsü ve özel sektörümüzün AR-GE ve inovasyonda önünü açması gerektiği bir süreci göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Dünyada artık KOBİler AR-GE ve inovasyon yönelmek zorundalar ve yöneldikleri takdirde kazanabilecekler. Bu süreci bizim hep birlikte aşmamız gerekiyor, şuan tüm dünya pandemi ile boğuşuyor fakat bu günler de netice itibariyle gelip geçecek. Markalaşmanın ne demek olduğunu unutmadan bu süreçteki dijital çağda da anlamış olmamız gerekiyor. Bir işletmeyi diğer işletmeden ayıran temel unsur marka ve tasarım ise fikri hakları ile bunun koruma altına alınmasıdır. Bu noktada hem Patent Ensitütü’müzde hem de TOBB’da sektör meclisimiz ve tüm unsurlarımızla biz bu sürecin arkasındayız.”dedi.