TÜRKİYE PATENT VE MARKA VEKİLLERİ MECLİSİ TOPLANTISI, ODAMIZ BAŞKANI HAKAN ÜLKEN BAŞKANLIĞINDA GERÇEKLEŞTİ 22.11.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Patent ve Marka Vekilleri Meclisi video konferans yoluyla toplandı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Odamız Başkanı Hakan Ülken’in ve Patent ve Marka Vekilleri Meclisi Başkanı Kemal Yamankaradeniz’in başkanlığını yaptığı toplantıda, meclis içinde yer alan derneklerle istişare toplantısı ve Türk Patent ve Marka Kurumuna gerçekleştirilen ziyaretler gibi son zamanlarda yürütülen meclis faaliyetlerinin durumu hakkında Meclis Başkanı tarafından üyelere bilgilendirilme yapıldı.​

Toplantıda, uluslararası tanıtım, kurumlar arası ilişkiler ve mevzuat olmak üzere üç ayrı alanda faaliyet gösterecek çalışma gruplarının kurulması konusu masaya yatırıldı ve oluşturulacak bu gruplara meclis üyelerinin katılımı sağlandı. Patent ve Marka Vekilleri Disiplin Yönetmeği Taslağı ile ilgili çalışmaların Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde devam ettiğinin bilgisi üyelerle paylaşıldı.

Hizmet ihracatı yapan firmalara uygulanabilecek vergi istisnası ve Döviz Kazandırıcı Hizmet Sektörlerinin Pazara Girişte Dijital Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında 2641 Sayılı Karardan yararlanmak üzere, Patent Vekilleri ve Marka Vekillerinin, Kararda tanımlanan “Türkiye’de yerleşik sağlık turizmi, bilişim, film, eğitim, yönetim danışmanlığı, yayıncılık, lojistik, yurt dışı müteahhitlik ve teknik müşavirlik sektörlerinde faaliyet gösteren şirket, kurum ve kuruluşlar ile bu sektörlerdeki işbirliği kuruluşları” arasında yer alması talebinin daha önce Bakanlığa yazı ile iletildiği, ilerleyen günlerde ise konu hakkında Bakanlık ile tekrar görüşülmesi gerektiği ifade edildi.