ASEAN SEKRETERYASI İLE DIŞ TİCARET PROJESİ TOPLANTISI 21.10.2020

Aydın Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında ASEAN üye ülkeleri ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkilerini geliştirmek için dış ticaret projesi hazırlandı. Üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirilecek ve söz konusu Odaların proje uygulayıcı kurumları olarak yer alacağı projede ASEAN üye ülkeleri ve Türkiye arasında ekonomik ve sosyal köprü inşa etmek, ticaret ilişkilerini geliştirmek için işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Sekreteryası ile gerçekleştirilen toplantıya TOBB Avrupa Birliği Dairesi Başkanı Mustafa Bayburtlu ve TOBB  Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Başak Onur, Aydın Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Eskişehir Sanayi Odası, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası proje ekibi ve İhracat Destek Ofisi personelleri katılım sağladı. Videokonferans aracılığıyla gerçekleştirilen toplantıda ülkemizde proje hedef illerimiz bazında sektörel gelişimlerin ASEAN üye ülkelerine ve bu ülkede faaliyet gösteren KOBİlere aktarılması, ülkeler arasındaki gümrük prosedürlerinin ticareti teşvik etmek için daha iyi anlaşılması için proje faaliyetlerine entegre edilebilecek konular istişare edildi.