KOBİLERİ BAŞARI HİKAYELERİNE GÖTÜRECEK “TEKNOLOJİ ÖĞRENME VE UYGULAMA MERKEZİ FİZİBİLİTE PROJESİ” İÇİN PAYDAŞ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR 13.10.2020

Aydın’ın ekonomisi, rekabet gücü ve kalkınması açısından önemli yere sahip KOBİlerin üretim pazarlama ve yönetim süreçlerinde teknolojiyi nasıl kullanacaklarını kavramaları ve firmaların işletmelerinde bu teknolojiyi maliyet avantajı sağlayarak uygulamasına imkan tanıyan bir merkezin fizibilitesinin çıkarılmasını hedefleyen Teknoloji Öğrenme ve Uygulama Merkezi Fizibilite Projesi,  AYTO Kadın Girişimciler Kurulu girişimleri ile hazırlanarak GEKA Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Bu kapsamda Aydın Ticaret Odası organizasyonunda Aydın’daki kurum kuruluşlar ve ilde faaliyet gösteren Oda ve Borsalar ile paydaş toplantıları gerçekleştirildi.

Kurum ve kuruluşlar ile gerçekleştirilen, KOSGEB Müdürü Sadullah DÜLGER, GEKA Proje Uzmanı Armağan AYDIN’ın katılım sağladığı paydaş toplantısında küçük ve orta ölçekli işletmeler için yol gösterici nitelikte olacak merkezin amacı ve kapsamına dair görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda KOSGEB Müdürü Sadullah DÜLGER fizibilitesi ortaya konacak merkezin kapsamına genç girişimciler ve KOBİlere dijital dönüşüm, dijital okuryazarlık noktasında danışmanlık ve mentörlük verilmesinin alınmasının yanısıra merkezin şehre katacağı katkıya değinerek özellikle Enerji Teknolojileri, Gıda Teknolojileri, İleri Tarım Teknolojileri ve Gıda Gen Çalışmalarının detaya alınabileceğini dile getirdi.

Aydın ili Oda ve Borsaları ile gerçekleştirilen, Nazilli Ticaret Borsası Genel Sekreteri Meliha Kişi, Kuşadası Ticaret Odası Genel Sekreteri Burhan Sezer, Didim Ticaret Odası Genel Sekreteri Murat Güneş, Aydın Ticaret Borsası’ndan Cansu Başaran Caner, Nazilli Ticaret Odası’ndan Mesut Küçükçakmakçı, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Birliği’nden Gamze Çetindoğan ve diğer Odaların Ar-Ge Birimi Temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda ise bölge ihtiyacına cevap verecek nitelikte bir merkezin fizibilitesinin çıkarılması için sektörel nokta atışlarının yapılması vurgulandı.