AYTO BAŞKANI, AYDIN KURU İNCİR SEZONU AÇILIŞ TÖRENİ’NE KATILDI 07.09.2020

İncirliova’nın Erbeyli Mahallesi’ndeki, Aydın Ticaret Borsası koordinatörlüğünde hayata geçirilen Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nda, 2020-2021 kuru incir sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy,  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Ak Parti İlimiz Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Rıza Posacı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Osman Selçuk Aldemir, Aydın Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Selahattin Çetindoğan, ve kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri katıldı. Toprak Mahsülleri Ofisi ile Tariş İncir Birliği arasında kuru incir alım protokolünün imzalandığı törende 2020-2021 sezonu Kuru İncir Rekolte tahminlerinin açıklanmasının yanı sıra Ege Bölgesi’nin önemli tarımsal ihracat ürünü olan kuru incirin soğuk hava deposunda kaliteli bir şekilde muhafaza edilmesinin önemi vurgulandı.