TÜRKİYE- AB İŞ DÜNYASI DİYALOĞU PROJESİ KAPSAMINDA AYTO EV SAHİPLİĞİNDE “AB ÜLKELERİNE İHRACAT YAPAN KOBİLERİN YAŞADIKLARI ZORLUKLAR ÇALIŞTAYI” 14.08.2020

12 Ağustos 2020’de videokonferans aracılığıyla Türkiye- AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi çerçevesinde, TOBB, EuroChambres ve Odamız ortaklığında AB Ülkelerine İhracat Yapan KOBİlerin Yaşadıkları Zorluklar Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda TOBB Proje Koordinatörü Burcu Atılgan’ın TEBD Projesi içeriği ve faaliyetlerini anlatan sunumlarının ardından Dış Ticaret Uzmanı Murat Odacı tarafından üyelerimize AB Ülkelerine İhracat nasıl yapılır,  İhracat Yapma Teknikleri Bilgilendirme Eğitimi verildi. Eğitimde Aydın özelinde incir, zeytin gibi spesifik ürünlerin AB Ülkelerine ihracatında yaşanan zorlukların istişare edilmesinin yanı sıra dış ticaret hacimlerini geliştirmek isteyen üyelerimize potansiyel hedef pazar, müşteri araştırması yöntemleri hakkında bilgi verildi.