EUROSTARS PROGRAMI TÜRKİYE- İSKANDİNAVYA ÇAĞRISI 14.07.2020

TOBB’dan alınan yazıda, Türkiye ve İskandinavya ülkeleri (Danimarka, İsveç ve Norveç) arasındaki işbirliğinin arttırılması ve bu ülkelerdeki firmaların ortak Ar-Ge çalışmalarının desteklenmesi için Eurostars Programı Proje Teklif Çağrısı açıldığı bildirilmiştir. Program kapsamında, herhangi bir teknoloji alanı ve sektörü ayrımı olmaksızın Ar-Ge odaklı faaliyetler yürüten KOBİ’lerin ve büyük ölçekli işletmelerin uluslararası Ar-Ge Projeleri desteklenmektedir.

Bu kapsamda, en az bir Türk ve bir İskandinav ülkesinden birer kuruluşun katılımı ile pazara yönelik, yenilikçi ürün ve süreçlerin geliştirilmesi amacı taşıyan uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir. Proje konsorsiyumlarında Ar-Ge yoğun bir KOBİ’nin koordinatör olarak yer alması beklenmektedir. Ayrıca, ilgili İskandinav firmaları ile iletişime geçmek ve ortak bulmak için, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından oluşturulan LinkedIn web sayfasına (https://www.linkedin.com/groups/8789769 )kayıt olunması gerekmektedir.

Çağrı için son başvuru 03 Eylül 2020’dir. Başvurular Eurostars web sitesinden (https://www.eurostars-eureka.eu ) alınacaktır. TÜBİTAK, programın ulusal koordinasyonundan sorumlu kurum olarak yetkilendirilmiş olup, detaylı bilgi için:  kurumun Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı ile ( Eurostars Ulusal Proje ;Koordinatörü Elif Doğan Arslan, Tel : 0 312 298 14 16 , e-posta: eurostars@tubitak.gov.trwww.ufuk2020.org.tr ) irtibat kurulması gerekmektedir.

 

Üyelerimizin bilgisine sunulur.