AYTO KOOPERATİF ATÖLYESİ, KADIN GİRİŞİMCİLERİN YANINDA 03.07.2020

AYTO Kooperatif Atölyesi yeni çalışmalar ve kadınları destekleyici girişimler için bir araya geldi. Aydın Ticaret Odası Ayto Akademi Eğitim Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İŞKAD Derneği Başkanı ve AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Çekmen Altay, öncelikle kadın istihdamını artırmak ve kadınların bir arada ekonomiye katılımını kolaylaştırmak için çalışmalar yapan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Kooperatif Atölyesinin, Aydın’da iş fikri olan herkese iş güçlerini, kaynaklarını nasıl daha verimli kullanabileceği ile ilgili ücretsiz danışmanlık hizmeti vermeye devam edeceklerini dile getirdi. Bu kapsamda Çine Atık Ürün İşleme Atölyesi Kooperatif Çalışması, Germencik İncir Üreticileri Kooperatif Çalışması, İş Kadınları Derneği Donuk Ürün Kooperatif Çalışması başta olmak üzere birçok kooperatif fikri olan kuruluşa danışmanlık hizmeti verdiklerini ve bu kapsamda danışmanlık hizmeti verilen Kuşadası Doğalada Kooperatifi, Kuşadası Modenko Kooperatifi ve Fasem Fason Üretim Kadın Kooperatifi’nin kurulacak olmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi. Bölgedeki diğer İş Kadınları Derneği ve Ticaret Odaları ile olmak üzere çeşitli aktörler ile çalışmalarına devam edeceklerini ve bu sayede çalışmalarını daha geniş kitlelere duyurarak daha çok kadın girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.  İçinde bulunduğumuz Covid- 19 salgınının birçok sektörü etkilemesinin yanı sıra girişimcilik ve iş kurma bağlamında da adımları sekteye uğrattığını fakat gelişen çağ ve gerekse salgın süreci ve teknoloji ile iş süreçleri ve açılacak yeni iş kollarına bakışın değiştiğini vurgulayarak kadınların e-ticaret, dijital pazarlama gibi alanlara yönelmelerini tavsiye etti.