KORONAVİRÜS SALGINI İLE MÜCADELE KAPSAMINDA ŞEHİR GİRİŞ/ÇIKIŞ TEDBİRLERİ VE YAŞ SINIRLAMASI 03.04.2020

Gelinen noktada Koronavirüs salgınının yayılım hızı göz önüne alındığında; ülke geneli için bugüne kadar alınan tedbirlere ilave olarak yeni tedbirlerin alınması ve bazı şehirlerimiz için ek tedbirlerin planlanması/uygulanması gerektiği değerlendirilmektedir. 
Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın  talimatları doğrultusunda, İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzısıhha Kanununun 27  nci ve 72 nci maddesi kapsamında il valileri tarafından aşağıdaki ek tedbirlerin alınması   gerekmektedir;

-Bu kapsamda şehir giriş/ çıkış tedbirinin alındığı 30 büyükşehir içerisinde Aydın ilimiz de yer almakta olup il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu   ile (toplu ulaşım aracı, özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 03 Nisan 2020 Cuma günü  saat 24.00’den itibaren 15 günlük bir süre için geçici olarak durdurulacaktır. Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşlarımızın belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacaktır ve genelgede belirtilen durumlar dışında giriş/çıkışlara izin verilmeyecektir.

-Aynı zamanda tüm il ve ilçelerde 01.01.2000 tarihinden sonra doğmuş olanların sokağa çıkmaları 03.04.2020 tarihi saat 24:00’den itibaren geçici olarak yasaklanacaktır. 

-İl ve ilçelerimizde pazar yeri, market ve toplu olarak çalışılan işyerlerine vatandaşlarımız   ve çalışanlar maske ile gireceklerdir. Maske takma zorunluluğu pazarlarda satıcılar için de geçerli olacaktır. 

 -İl ve ilçelerimizde meydanlarda sokak ve caddelerde; vatandaşların sosyal mesafeyi   gözetmeden toplu olarak yürümelerine veya bulunmalarına izin verilmeyecek, yan yana yürüyen vatandaşlarımızın ise yine sosyal mesafeyi gözeterek yürümelerine dikkat çekilecektir. 

Alınan tedbirlere ilişkin detayların yer aldığı yazıya ekteki yazıdan ve linkten ulaşabilirsiniz.

Üyelerimizin bilgisine sunulur.