ÜYELERİMİZ İÇİN KREDİ İŞLEMLERİNDE YIL SONUNA KADAR “VERGİ VE SGK BORCU YOKTUR BELGESİ” ARANMAYACAK 30.03.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Aydın Ticaret Odası olarak üyelerimizin küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ekonomik olarak üretim ve istihdam açısından olası en az hasarı almaları amacıyla talep edilen düşük faizli, ödemesiz dönemli kamu bankaları ve katılım finans kuruluşları tarafından "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda “İŞ’E DEVAM KREDİ DESTEĞİ” hayata geçirilmekte.

Bu destek kapsamında teminat eksiği bulunan firmaların krediye erişimi için Oda ve Borsalarımızın kurucusu olduğu Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti de sağlanabileceği de duyurulmuştu.

Korona virüsü salgınının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak ve KOBİ’leri desteklemek amacıyla Kredi Garanti Fonu’na (KGF) dair yapılan düzenleme bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) sağladığı kefaletlerin bakiye tutarı 250 milyar TL'den 500 milyar TL'ye, KGF'nin kefalet limiti de 25 milyar TL'den 50 milyar TL'ye yükseltildi. Aynı zamanda işletmelerden kredi işlemlerinde yıl sonuna kadar “vergi ve SGK borcu yoktur belgesi” aranmayacağı bildirildi.

Aydın Ticaret Odası olarak bu zorlu süreçte üyelerimizin yanında olup taleplerini ilgili makamlara iletmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.