ÜYELERİMİZE DESTEK PAKETİ 25.03.2020

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Aydın Ticaret Odası olarak üyelerimizin küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından ekonomik olarak üretim ve istihdam açısından olası en az hasarı almaları amacıyla talep edilen düşük faizli, ödemesiz dönemli kredi desteği onaylandı. Bu kapsamda "Ekonomik İstikrar Kalkanı" tedbirleri doğrultusunda salgından olumsuz etkilenen başta KOBİLER olmak üzere kurumsal ve ticari ölçekteki tüm firmaların işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kamu bankaları ve katılım finans kuruluşları tarafından “İŞ’E DEVAM KREDİ DESTEĞİ” hayata geçiriliyor.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları tarafından “İŞ’E DEVAM KREDİ DESTEĞİ” başvuruları 26 Mart 2020 tarihinden itibaren alınmaya başlanacak olup işletmelere 6 ay anapara, faiz ödemesiz, 36 aylık yüzde 7.5 faizle kredi sunulacağı duyurulmuştur. Söz konusu destek için herhangi bir sektör ayrımı gözetilmeksizin salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen tüm işletmeler başvuruda bulunabilecektir. Ancak Kredi desteğini kullanmak isteyen işletmelerde, Şubat sonu itibariyle kayıtlı çalışan sayılarında azaltma yapmamaları koşulu aranacaktır.  Teminat eksiği bulunan firmaların krediye erişimi için Oda ve Borsalarımızın kurucusu olduğu Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti de sağlanabilecektir.

KOBİ-KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki gibidir:

Yıllık Ciro (TL)            

Azami Kredi Tutarı (TL)

0-25 Milyon

10.000.000

25- 125 Milyon

25.000.000

125 Milyon üzeri

100.000.000

 

Aydın Ticaret Odası olarak bu zorlu süreçte üyelerimizin yanında olup taleplerini ilgili makamlara iletmeye devam edeceğimizi belirtiyoruz.