AYTO KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NDAN İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI 16.03.2020

AYTO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından, Aydın Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen iş birliği toplantısı ile AYTO Kadın Girişimciler Kurulu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir araya geldi.  Toplantı Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Belgin ÇEKMEN ALTAY, Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ersan AYBAR, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü Şube Müdürü Yakup EZBER, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi Şube Müdürü Hüseyin Hakan DURUM, Memur İrem ERBEK,  Mühendis Ayça ÇİZEN ve AYTO Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda AYTO Kadın Girişimciler Kurulu ile ilgili bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları ve yürütülen projeleri anlatan bir sunum gerçekleştiren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Çekmen Altay AYTO Kooperatif Atölyesi kapsamında fikirden kooperatif kurmaya doğru giden süreci anlattı ve kooperatif kurmanın finansal, teknik, mali yönleri ele alındı. AYTO Kooperatif Atölyesi’nin çalışmalarından da örnek verilerek kooperatif atölyesi çalışma prosedürlerinden, kooperatif sınıflandırmaları, kooperatif kabul şartlarından bahsedildi. Toplantı sonunda öncelikle kadın istihdamını artırmak ve kadınların bir arada ekonomiye katılımını kolaylaştırmak için ortak gerçekleştirilebilecek çalışma ve projeler hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

AYTO Yönetim Kurulu Üyesi Belgin ÇEKMEN ALTAY, Ticaret İl Müdürlüğü ve İş Kadınları Derneği işbirliği ile Güçlü Kooperatif- Güçlü Ekonomi projesi altında düzenlenen AYTO Kooperatif Atölyesi Eğitimlerine olan yoğun ilgiden bahsederek eğitimlerin 2. etabının gerçekleştirileceğini ve kooperatif fikri olan kuruluşlara da danışmanlık hizmeti verilmeye devam edileceğini dile getirdi.