AYDIN ODALAR VE BORSALAR GÜÇBİRLİĞİ TOPLANTISI 11.03.2020

Aydın ilinde faaliyet gösteren Oda ve Borsalar Güçbirliği Toplantısı Nazilli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti. Güçbirliği toplantısına Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu,  Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan , Söke Ticaret Odası Başkanı Haluk Kutlay, Söke Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Nejat Sağel, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Oda ve Borsaların Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri ve Genel Sekreterleri katıldı. Toplantıda Oda ve Borsa Başkanları faaliyet alanlarındaki sorunları dile getiren konuşma gerçekleştirdiler.

Toplantıda konuşmasına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun selamını ileterek başlayan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, bölgemizdeki Oda ve Borsalar arasında güçlü bir birlik ve beraberlik olduğunu fakat bu birlik ve beraberliğin ortak çalışmalar  ve projeler ile daha da geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Çıldır Havaalaanı ve ilde Fuar alanının açılmasının bölgeye sağlayacağı katkı gibi genel ve yerel sorunların görüşüldüğü toplantıda, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken havaalanı, fuar alanı gibi her büyükşehirde olan bu imkanların Aydın’a da acilen getirilmesi gerektiğine ve teşvik sisteminde adaletsizliğin mevcut olduğuna dikkat çekerek ülkemizde bölgesel teşvik sisteminin değil, sektörel bazda teşvik sistemi ve sıralamasının yapılması gerektiğini dile getirdi.