İŞ HAYATINDA PROBLEM ÇÖZMENİN YOLLARI AYTO AKADEMİ’DE KONUŞULDU 03.03.2020

AYTO Akademi tarafından organize edilen, eğitmenliğini Toplam Kalite Yönetimi Bilim Uzmanı Teyfik Bıyıklı’nın yaptığı “İş Hayatında Problem Çözme Teknikleri” Eğitimi Odamız AYTO Akademi Eğitim Salonu’nda gerçekleştirildi. İş hayatında problem kaynağının tespiti, problemlerin sistematik olarak çözme kültürünün kazandırılması, ekip olarak problem üzerinde düşünme ve çözüm yollarının aranması, yaratıcı düşünce kavramının geliştirilmesi vb. konuların anlatıldığı eğitimde interaktif çalışma grupları oluşturularak iş hayatında olası problemler ve bu problemlerle başa çıkmak için çözüm yolları üzerine örneklemeler yapıldı.

Eğitim sonunda konuşan Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri İlknur Kabasakal “İş hayatında işletmeler hem iç organizasyonlarında hem de dış çevrelerinde karşılaştıkları problemleri ve nedenlerini teşhis etme huşunda kimi zaman başarılı bir performans sergileyememekte. Bu durum ister büyük ölçekli, ister küçük ölçekli olsun işletmenin işleyiş ve piyasadaki başarısını da etkiliyor. En sık karşılaşılan problemlerden biri de problemin doğru bir şekilde teşhis edilmeden çözüme kalkışılması. Bu nedenle düzenlenen eğitimin üyelerimizin iş hayatında karşılaştıkları problemler ile daha iyi başa çıkmalarına katkıda bulunacağını düşünüyorum. Umarım herkes için faydalı ve iyi bir eğitim olmuştur”, dedi.