AYTO VE SGK İŞBİRLİĞİNDE MEDİKAL FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 13.02.2020

Aydın Ticaret Odası ile SGK işbirliğinde SGK ile sözleşme yapan tıbbi cihaz satış merkezi (medikal) firmalarına yönelik AYTO Akademi Eğitim Salonunda SGK Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi. Seminerde 01.01.2020 tarihinde başlayacağı duyurulan ve 15.02.2020 tarihine ertelenen UTS Tıbbi Cihaz Kayıt Sistemi ile SGK ödemelerine başlanacağı bildirilen uygulama hakkında bilgi verilerek bu konudaki eksik bilgileri ve oluşan tereddütleri gidermek amaçlandı.

Seminerde konuşan Aydın Ticaret Odası Genel Sekreteri İlknur Kabasakal “12.06.2017 tarihinden itibaren tıbbi cihaz kayıt/bildirim işlemleri, ürün hareketleri ve ilgili diğer iş ve işlemler Ürün Takip Sistemi (ÜTS) üzerinden takip edilmekte. Optik ürünler, Vücuda Yerleştirilebilir Aktif Tıbbi Cihazlar Yönetmeliği kapsamındaki tıbbi cihazlarda ve Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamındaki sınıf III risk düzeyine sahip tıbbi cihazlarda tekil takip süreçlerinin ardından diğer tüm ürün gruplarına da tekil takip işlemlerine başlanacağı ve 31.10.2019 tarihinde zorunlu hale geleceği duyurulmuştur. Bu kapsamda tıbbi cihaz satış merkezi (medikal) firmalarımıza yönelik tekil takip işlemlerinde karşılaşılan sorunların tartışılması, üyelerimizin bu konudaki bilgi eksikliklerinin giderilmesi için Odamız ve SGK işbirliğinde bilgilendirme semineri düzenliyoruz” dedi.