AYTO’DAN YENİLENEBİLİR ENERJİYE DESTEK 05.02.2020

Aydın Ticaret Odası’nın da proje ortaklarından olduğu, Aydın Ticaret Borsası tarafından başvurusu yapılan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen Güney Ege’nin ilk güdümlü projesi ‘Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’ nun temel atma töreni gerçekleşti.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 19 bin metrekare alanda, 1800 ton kapasiteli ve 5.5 milyon TL maliyetli Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun temel atma töreni İncirliova Erbeyli Mahallesi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Milletvekilleri, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve çok sayıda protokol üyesin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Protokol konuşmalarının ardından Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberindeki protokol tesisin temelini attı.

ÜLKEN, “AYDIN’DA YENİLENEBİLİR ENERJİNİN DESTEKÇİSİYİZ”

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken “Toplumların yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmesinin nedenleri enerji ihtiyacında güvenlik, süreklilik, sosyal ve ekonomik sebeplerdir. Hammadde ve enerji ihtiyacı hayatımıza her geçen gün giren yeni teknolojik ürünlerin kullanımı ile sürekli ve hızlı bir biçimde artış göstermektedir ve bu da toplumları yeni kaynaklar bulmaya zorlamaktadır. Bu nedenle, yerel ve yenilenebilir doğal zenginlikler konumunda olan yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ülkemizde enerji ihtiyacının karşılanması bakımından büyük önem taşımaktadır. Aydın Ticaret Odası olarak yerli öz kaynaklara öncelik verilmesinin, bu alanda yapılacak yatırımların destekçisiyiz. Bu alanda yapılacak olan girişimler hem yerli üretim sonucu istihdam sağlayacak hem de sürdürülebilir ekonomik büyüme ve gelişmeye imkan sağlayarak sosyal ekonomik hayatta refah, istikrar da sağlayacaktır” diyerek AYTO’nun Aydın’da yenilenebilir enerjiye destek olduğunu dile getirdi.