KOBİ’LERE GİRİŞİMCİLERE SAĞLANAN DESTEKLER VE FİNANS OLANAKLARI TOPLANTISI AYTO’DA YAPILDI 03.02.2020

KOBİ’LERE GİRİŞİMCİLERE SAĞLANAN DESTEKLER VE FİNANS OLANAKLARI TOPLANTISI AYTO’DA YAPILDI

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), KOSGEB, Kredi Garanti Fonu A.Ş, Aydın Ticaret Odası iş birliğiyle, DenizBank, Makine İhracatçılar Birliği, LOGO Yazılım ve KOBİ Efor Dergisi iş birliğinde gerçekleştirilen toplantı Aydın Ticaret Odası konferans salonunda yapıldı.

Programa, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, TOSYÖV Başkanı Ş. Nezih Kuleyin, Denizbank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ ve KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger ve farklı bankaların yetkilileri de katıldı.

Toplantıda, KGF’nin, KOBİ’lere yönelik kredi-finans destekleri, Eximbank’ın KOBİ’lere sağladığı ihracat kredi ve sigorta destekleri, TİM’in KOBİ’lerin ihracata açılmasına yönelik faaliyetleri, KOBİ’lere yönelik güncel devlet yardımları, KOSGEB destekleri, DenizBank’ın KOBİ’lere yönelik bankacılık faaliyetleri, LOGO Yazılımın, KOBİ’lerin dijitalleşmesine yönelik faaliyetleri, ilgili Kurum ve Kuruluşların Müdürleri ve uzmanları tarafından anlatılacak olup, toplantı sonunda KOBİ’ler ile karşılıklı görüşmeler yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan AYTO Başkanı Hakan Ülken, toplantıyla, KOSGEB’in küçük ve orta ölçekli işletmelere sağladığı destekler hakkında bilgilendirme yapmanın amaçlandığını belirterek, “Türk ekonomisinin can damarını oluşturan Kobilere sağlanan bu gibi destek ve finans olanaklarının önemi oldukça büyüktür. Bu tür destekler hem Kobilerimize yol gösterici nitelikte olup hem de kalıcı rekabet gücünü artırarak ülkenin ekonomisini ayakta tutmaya katkı sağlar.  Odamız salonunda bu organizasyonu yapılmasından dolayı Ankara’dan çıkıp gelen, burayı önemseyen, Türkiye’deki her noktaya ulaşmayı hedefleyen TOSYÖV başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, Türkiye'deki 3 milyon 625 bin civarındaki işletmenin yüzde 99,83'ünün KOBİ niteliğinde olduğunu belirtti. Bu sayının çok yüksek olduğuna dikkati çekerek, ülkedeki istihdamın yüzde 74,4'ünün KOBİ'ler tarafından karşılandığını dile getirdi.

Toplantıda konuşan Akdağ "Yine oluşturduğumuz cironun yüzde 64,4'ünü, yaptığımız yatırımların 58,3'ünü, ihracatın yüzde 55,4'ünü ve ticari kesim tarafından gerçekleştirilen Ar-ge harcamalarının yaklaşık yüzde 35'ini KOBİ'lerimiz marifetiyle gerçekleştiriyoruz. KOBİ'ler Türk ekonomisinin belkemiğini oluşturmaktadır. KOSGEB olarak 2019 yılında yaklaşık 70 bin işletmeye 2,3 milyar liralık bir destekte bulunduk. Aydın'da da geçen yıl 18 milyon lira destek ödemesi gerçekleştirdik." dedi.