BAKAN SELÇUK VE BAŞKAN HİSARCIKLIOĞLU İLE AYDIN’DA İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ 20.03.2019

Aydın İlinde yer alan Oda ve Borsaların organizasyonunda düzenlenen İstihdam Seferberliği Aydın İş Dünyası Buluşması Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun teşrifleri ile AYTO’da gerçekleştirildi.

 

AYTO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda yapılan programa Aydın Valisi Sayın Yavuz Selim Köşger, Hanımefendi Sayın Fatma Köşger, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz, Rıza Posacı, Aydın ve çevre illerin Oda ve Borsa Başkanları, Aydın İlinde yer alan kurumların müdürleri ile Aydın İş Dünyasının temsilcileri katıldı.

 

İstihdam Seferberliği Aydın İş Dünyası Buluşması’nın açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi AYTO Başkanı Hakan Ülken, “Başta Sayın Bakanımız olmak üzere en an bizler kadar Aydınlı olan Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve bu salonu ve dahi salonun dışını dolduran herkese hoş geldiniz diyorum. Konuşmasının devamında İstihdamın önemine vurgu yapan Ülken, “İş demek aş demek, aş demek bereket demek, bereket demek huzur demek, huzur demek kalkınma ve refah demek. Biz kölelik kavramını bilmeyen, Türk kültürü içerisinde kölelik diye bir kavramın olmadığı bir milletin fertleriyiz. Bizim kültürümüzde birlikte kazanmak, hakça kazanmak ve hakça paylaşmak vardır. Bizde işçinin alınteri kurumadan emeğinin karşılığının ödenmesi vardır. Aynı sofrayı paylaşmak vardır. Bizde sınıfsal bir ayrım ve çatışma yoktur. Biz ekmeği paylaşmayı bilen, işçi işveren olarak el el bu hayatı sürdüren bir özel sektörün temsilcileriyiz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da Aydın Ekonomisinin aktörleri olarak üzerimize düşeni kat be kat fazlasıyla yerine getireceğiz”, dedi.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'ysa Aydınlıların şanslı olduğunu, Aydın’a geldiğinde enerji dolduğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu,“Allah Aydın’a her şeyi vermiş. Bir de Anadolu’yu görün. Türkiye’de 81 vilayet var, 16 bakan var; Aydın’ın da bakanı var. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederiz. Aydınımız, Türk tarihinin, Türk siyasi hayatının önemli mihenk taşlarındandır. Aydın, adaletsizliğe, zulme uğrayanları cesurca savunan; efelerin ve zeybeklerin şehri. Demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes’in memleketi. Evliya Çelebi de Aydın’ı ne güzel tarif etmiş. ‘Ovalarından bal, dağlarından yağ akar’ diye. Aydın tarım ve turizm cenneti. İnciri, kestanesi, zeytini, pamuğu ve çilek üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. Dünyanın en lezzetli inciri olan Aydın incirini Odamız dünyaya tanıttı. Aydın İncirini Avrupa’da tescilledi. Ülkemizde bunu başarmış sadece üç ürün var. Antep’in baklavası, Malatya’nın kaysısı ve Aydın’ın inciri“ diye konuştu.

 

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de istihdam seferberliği için gerekenlerin yapılacağını, Aydınlı iş insanlarıyla istişarelerin devam edeceğini söyledi. Toplumsal sorumluluk ve ahlaki değerlere de vurgu yapan Köşger, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın iş dünyasıyla yaptığı istihdam seferberliği çağrısı üzerine, ilgili bakanlıklarımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz yoğun bir şekilde çalışarak istihdam teşviklerini hazırladılar. "Burada iş var" sloganıyla istihdam seferberliği 2019 kampanyası başlatıldı. 2019 istihdam seferberliğinin ülkemiz ve Aydınımız için hayırla vesile olmasını diliyorum. Aydın Valiliği olarak iş yerlerine yaptığımız ziyaretlerde çalışan kardeşlerimizin mutluluğunu ve huzurunu görmek, bizleri de mutlu ve huzurlu kılıyor. Bizler olaya istatistik ve rakamsal sonuç olarak bakmıyoruz. Toplumsal sorumluluk ve ahlaki boyutu olduğunu da düşünüyoruz. İlimizin lokomotifi iş insanlarıyla istişareler yapacağız, sorunları ve talepleri dinleyeceğiz, çözüm önerilerini sunacağız. Çünkü Aydın hepimizin. Taşın altına elimizi koymamız lazım.“ ifadelerini kullandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yıl önce istihdam seferberliği başlattığını hatırlatan Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız, iki yıl önce istihdam seferberliğini başlatmıştı. Bu yıl da hiç hız kesmeden istihdam seferberliğimize devam ediyoruz. İşverenlerimiz Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına kayıtsız kalmadılar. Bu yıl 2,5 milyon istihdam sözü verdiler. Aydın da istihdam sözü veren illerimizden biri. Efeler diyarı Aydınımızın da tam bir dayanışma içinde, belirlediğimiz hedefler doğrultusunda 2019’u ilave istihdamlarla tamamlayacağına yürekten inanıyoruz.“ dedi.

 

Konuşmaların ardından Aydın‘da en çok istihdam sağlayan beş firmaya plaketleri Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcklıoğlu, ve Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger tarafından verildi.

 

Heyet Aydın Ticaret Odası programının tamamlanmasının ardından Nazilli Ticaret Odası’nın açılışını da gerçekleştirdi.

 

Aydın programının bitiminde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Çıldır Havalimanından kalkan uçakla Ankara’ya döndü.