AYTO “GÜNDEM EKONOMİ AYDIN” DEDİ 11.07.2019

Aydın Ticaret Odası’nın kuruluş tarihi, Aydın Vilayet Salnamelerinde bulunan belgelere göre 1904 yılı olarak AYTO Meclisi’nin 2016 yılında aldığı kararla onaylanmış ve TOBB tarafından da tescil edilmişti. Nisan ayı sonunda Meclis Üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen Anıtkabir ziyareti ile 115. Yıl etkinlikleri de başlamıştı.

 

115. yıl etkinliklerinin en kapsamlısı olması beklenen Gündem Ekonomi Aydın toplantıları ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “9 Nisan 2019 ile 9 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz etkinlikleri 115. Yıl etkinlikleri olarak planladık. Tabi 1904 yılı Aydın Vilayet Salnamelerinde göre Odamızın ulaşabildiğimiz en eski kuruluş yılı. Osmanlı arşivlerinde araştırmalarımız devam ediyor. Buradan çıkacak belgelerle kuruluş yılımız daha eskilere gidebilir”, dedi.

 

Seçim sürecinin ardından gündemin ekonomi olması gerektiğinin altını çizen Ülken, “115 yıl etkinliklerimize GEKA Projesi olarak alanında uzman kişilerce hazırlanan Aydın Ekonomik raporunu sunacağımız toplantılarla başlatıyoruz. Hazırladığımız raporla Aydın’ın gündemini ekonomi yapıyoruz. Bu raporda Aydın’ın sanayisinin, tarımının, turizminin yani aklınıza gelebilecek tüm ekonomik parametrelerde röntgeni çekildi. Hem genel anlamda hem de ilçeler anlamında yatırım alanlarına varıncaya kadar Aydın’da daha önce hiç hazırlanmamış bir rapor hazırlandı. Bu raporu ilki 24 Temmuz’da Koçarlı’da olmak üzere tüm ilçelerimizde ilçe bazlı toplantılar şeklinde üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşacağız. Tüm toplantılarımıza Sayın Valimiz katılacak. Üyelerimizin birebir bağlantılı olduğu kamu kurumlarının müdürleri ve ilgili uzman personelleri bu toplantılarda yer alacak”, dedi.

 

Meclis Üyeleri ve Meslek Komitesi üyelerinin önemli bir mazereti olmaması kaydıyla hep birlikte toplantının yapılacağı ilçede tüm gün üyelerle birlikte olacağını belirten Ülken, “Tanıtım tırımız bir hafta boyunca üyelerimiz ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarla anket çalışması yapacak. Bu anketlerde ortaya çıkan sonuçları toplantılarda paylaşacağız. Toplantının yapılacağı gün tüm organ üyelerimizle ilçede yer alan üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Dertlerini, sıkıntılarını ilk ağızdan dinleyeceğiz”, dedi.

 

Toplantı sonunda basın mensupları ile fotoğraf çektiren Ülken, “Zamanı geldikçe 115. Yıl etkinliklerimizi sizlerle paylaşacağız”, dedi.